Børns kreativitet

Børns kreativitet – bliver en efterspurgt evne i fremtiden

boern-og-kreativitet
Børns kreativitet og leg

Børns kreativitet vil blive en efterspurgt evne, når de engang skal ud på arbejdsmarkedet enten som iværksættere, men absolut også som lønmodtagere. Med den udvikling vi har i dag, kræver det stor fleksibilitet og kreativ tænkning af følge med udviklingen – eller måske være den, der er innovativ nok til at opfinde noget nyt og være nyskabende.

Hvorfor er det så, at vi ofte får dræbt den naturlige evne til kreativitet, som de fleste børn er i besiddelse af?

Jeg har naturligvis ikke svaret på denne del.

Skolesystemet

girl-354579_1920
Børn og kreativitet i skolesystemet

Men hvis vi ser på vores skolesystem bliver kreativiteten og legen stærkt nedprioriteret, og den logiske og boglige del har taget over tidligt i skolealderen – og måske endda helt ned i børnehavealderen. Vi propper information og læring ind i de små børn, så hvor meget plads er der til det kreative?….

Det faglige og boglige fylder meget i skoleskemaet – og jeg skal ikke kunne vurdere resultatet af det, men vores kreative sind halter tilsyneladende bagefter, og det har konsekvenser for barnets kreative evne og måske kreativitet som voksen.

Hvis vi fjerner det kreative – det skabende i børn, hvad sker der så med vores samfunds udvikling fremover? Bliver vi fortsat innovative og nyskabende?

Sponsorer; Holbæk Fjord Camping, Campinghytter Sjælland – campinghytter Vestsjælland. Dansmil, Tandlægevagten Østerbro. Industritastaturer, Trackball – trackballs. Bernic, Din rail modulkasser

Børn og kreativitet – vigtigt for deres fremtid..