Drømme med gavnlig virkning

Drømme har indbyggede gaver

Drømme har vi alle, også selvom du ikke husker noget, når du vågner. Undersøgelser viser at det ikke er pga. manglende drømme, men blot fordi din erindring om dem er forsvundet.

Andre gange husker du måske én af nattens drømme – men hukommelsen, kan hurtigt forsvinde, så snart du har rejst dig fra sengen.

Hvorfor drømmer vi

Der er mange delte meninger om, hvorfor vi drømmer – og videnskaben har endnu ikke fundet et endegyldigt svar på drømmeuniversets betydning og årsag.

droemme_betydning
Drømmes betydning for din psykiske balance.

Men generelt siges det entydigt, at det er en bearbejdning af dagens indtryk og heling af psykiske belastende erindringer. Om natten lagres noget i hukommelsen, men meget bliver tømt ud af hovedet. Så søvnen har en stor betydning for vores psykiske balancering. Nogle forskere kalder det endda vores natlige terapi!

Det viser sig nemlig, at hvis man ikke sover, går det ud over hjernens funktion, som noget af det første. Man får svært ved at fokusere, koncentrere sig, og det går ud over hukommelsen og man kan psykisk komme ud af balance – ved manglende søvn.

Derfor er det vigtigt, at vores søvn fungerer og drømmene får lov at udfolde sig.

Personer med stress – kan have problemer med søvnen. Det er netop søvnen, som nedsætter de hjernekemikalier, der opstår i forbindelse med stress.

Bevidste drømme

droemme
Bevidste drømme – vend dig mod det du frygter i drømmen – så møder du din egen frygt

Få mennesker oplever i nogle drømme, at være bevidste. Selvom de måske stadig er fanget af drømmenes sceneri – kan de bevidst ændre på begivenhederne. Dette kræver som oftest træning og et større bevidst arbejde med drømme. Kun få oplever det naturligt.

Hvis du har drømme der gentager sig – fx nogle der løber efter dig, så kan du i bevidste drømme vende dig om mod det, du frygter og ofte vil det du frygtede ændre karakter. Dermed kan du arbejde bevidst med psykologiske aspekter via dine drømme.

Man har hørt om folk, der bevidst kan gå gennem mure, bevidst kan flyve, bevidst har kontakt til andre dimensioner og afdøde – men dette kan være noget nær umuligt at bevise, men ikke dermed betydende, at det ikke forekommer.

Symbolsk betydning i drømme

Du kan også nøjes med at træne din hukommelse om dine natlige begivenheder. Du kan tænke bevidst inden du lægger dig til at sove, at du ønsker at huske dine drømme. Hav papir og blyant ved din seng. Bevæg dig mindst muligt, når du vågner og skriv drømmen ned.

Drømme har en symbolsk og magisk verden, og psykologisk siges det, at meget spejler sider af dit eget indre (symbolsk). Så måske du drømmer om andre personer, men ofte kan de repræsentere sider af dig selv, du ikke har integreret, har udfordringer med, eller som har brug for din opmærksomhed. Der findes et væld af tolkninger omkring drømmesymbolik, og du kan finde websites og bøger med symbolsprog indenfor drømme. Tjek det ud – men mærk altid efter om det giver genklang i dig selv.

Sponsor af siden; Mechatronic, Kabinetter og i-Strategi Online reklame Holbæk

Drømme og større bevidsthed til dig.