Fantasi

Fantasi – når barnehjernen går tabt

“Det er bare din fantasi” – børnene hører dette ofte og får af vide, at de ikke skal opdigte ting – de må ikke lyve osv. Men hvis de nu har en usynlig ven i deres fantasi, hvorfor må de så ikke beholde den ven? Når nu fantasi er en måde at træne sin indlevelsesevne, hvorfor så bandlyse den?

Barnehjernen ligger gemt inderst i din hjernedraeb-ikke-boerns-fantasi

Jeg synes, det er yderst interessant, at den tidligere hjerneforsker, Matti Bergstöm (som døde i 2014 i en alder af 92 år) fortæller om de afgørende opdagelser, der er gjort inden for hjerneforskningen de senere år…. Hvor man før troede at barnehjernen forsvandt i opvæksten, viser det sig derimod, at den ældste del af din barnehjerne ligger der – dybest inde. Den bliver bare ikke brugt, fordi vi indlærer på en måde, der ikke vedligeholder den.

Undervisning – der slår barnehjernen ihjel

Måden der undervises på i skolerne – hæmmer den del, og på sin vis gør den del af din hjerne handlingslammet og ikke eksisterende i vores voksne mindset. Vi tager logik, fornuft, rationalitet og kunnen ind på dagsordnen. De kreative og unikke egenskaber der ligger i barnehjernen – magien forsvinder. Ligeledes forsvinder den ud af vores liv – i hvert de flestes liv.

Tag ikke barndommen og fantasien fra børnene

Børn har, ifølge Matti Bergström en højere bevidsthed, som kun de meste boern-og-legkreative voksne har bibeholdt. Når børn leger er deres højere bevidsthed fuldt aktiv, og derfor er det ikke gunstigt at begrænse børns leg. At børn kommer tidligere i skole er heller ikke i følge Matti Bergstöm en fordel, da man så minimerer den udvikling, de har mulighed for i leg og fantasi.

Styrk børns fantasi – og træn din barnehjerne nu..

 

Sponsor af siden: Eventcom, Firma grupperejser. Engvang Frugt, Gårdbutik Køge. Ulrich Søgaard, Personaleledelse. Grow Camp, title=”højbede” Højbede

Fantasi – når barnehjernen går tabt