Humor er vigtig

Humor – 7 gode grunde til at huske latteren

Humor i dit liv kan gøre en stor forskel. Livet kan blive lidt for alvorligt uden, men hvorfor er den så vigtig, hvis du vil have det fede liv?

Humor er som et frikvarter for dit sind. Du slipper spændinger i kroppen, når du griner fra maven af.

Og er det ikke ærgerligt, at vi som voksne glemmer den lille helbredende del i os selv – der er ganske gratis i livet. Det viser sig fra undersøgelser (taget fra latterklubber), at børn gennemsnitlig ler omkring 400 gange per dag, mens voksne i gennemsnit kun ler ca. 15 gange om dagen (jeg troede faktisk, det var mindre for voksne) – men det er da en markant forskel fra børn til voksne.

Børn er i nuet og de griner – ja, de elsker hvis du kan få dem til at grine. Der er ikke noget mere fantastisk end et barnegrin – der kommer dybt indefra.

7 gode grunde til latter – Helbred psyke og krop

  1. Kroppen frigiver, de berømte, endorfiner (lykkehormoner), når vi griner.humor-latter-helbreder
  2. Det samme hormon, virker smertestillende for kroppen
  3. Stresshormonet, Cortisol falder, når du ler – det er det hormon, der forøger blodtrykket.
  4. Forskning viser at den følelsesmæssige intelligens øges ved latter
  5. Dernæst påvirker latter dit humør, og dit humør påvirker andre omkring dig. Det er den virkelig positiv effekt, latter kan have på dit liv
  6. Latteren får også din krop til at slappe af – dit sind bliver mere let, og derude i dine omgivelser – hjælper du til en mere afslappet atmosfære – som er det bedste for enhver kommunikation og socialt samvær.
  7. Latter styrker et lyst sind – generelt. Du bliver simpelthen mere positivt indstillet i livet, når du griner.

Sponsorer; Denlillelegepladsfabrik.dk – Legepladser Jylland. Holbæk Fjord, camping Vestsjælland – camping Sjælland. Tjengo, Legetøj

Bliv som et barn indeni – se at få humor og latter ind i din hverdag igen…..juhuuuuu.