Kobler du fra og lader op?

Kobler du fra, eller er du på farten 24/7….

Mange af os kører derudaf uden at stoppe op og give os selv tid til ro og afkobling. Der er hele tiden noget du lige skal nå – og det med at få ro og tid, lader hele tiden vente på sig. Sådan er det for mange – især en del kvinder.

Hvornår skal du have en pause – koblet fuldstændig af fra det hele?toem-dit-hoved-hver-dag

Ved du at konsekvensen af en for travl hverdag kan give dig stress – og så vælger du ikke selv aktiviteten, for så ligger du der bare. Bum! Det er konsekvensen for flere og flere.

Men forestil dig en computer der hele tiden for mere indhold, hvis vi ikke engang imellem tømmer indholdet, så kører den ikke. Fordi den simpelthen ikke har plads nok. Vores hoved, vores krop – kan heller ikke bare få fyldt på – uden at kunne giv slip på noget. Koble fra. Tømme os selv.

Det er noget vi endnu ikke helt har lært i vores samfund. Vi farer derudaf som myrer, der aldrig stopper. Men med hvilket formål? Hvorfor løber du så stærkt? Hvordan har du skabt dig et liv, hvor du hele tiden er i kapløb med tiden? og aldrig når at indhente den…..aldrig når at indhente dig selv, fordi du hele tiden halser efter dig selv i et tempo der måske er umenneskeligt.

Ja, for spørger du mig, så er det ikke alle de mennesker, der går ned med stress – den er gal med. Men den måde mange af os lever livet på. Kroppen, sjælen og dit hoved kan ikke rumme det tempo, alle de daglige input, alle de aktiviteter. Der bliver konstant fyldt op udefra og aldrig afladet og givet tid og ro….koble fra – væk fra telefon, computer, ipad, mennesker, larm, aktivitet. Som en mus i et hjul – løber du afsted, uden at spørge dig selv, om det er det, du vil?

5 nette tips – til at tømme dig selv i hverdagen

  1. Find et sted i dit hjem, hvor du uforstyret kan sidde/ligge – uden ipad, telefon eller forstyrrelser  af nogen art. Giv dig selv bare 15 min. dagligt. Jeg tror ikke din dag går galt pga. det, vel? Hør en afslapningsmeditation eller andet der får dig helt ned i kroppen og tømmer dit indre for mentalt skrald og input.
  2. Sørg for 2-3 gange om ugen at komme ud i naturen, en park eller hvad du kan finde, hvor det hele er mere fredfyldt. Gå en tur og vær til stede i naturen.
  3. Inden du skal sove – så læg en notesbog, hvor de tanker, der fylder dit hoved bliver skrevet ned. Så du kan slippe dem roligt, når du skal sove.
  4. Sluk fjernsynet, computeren, telefonen – en aften om ugen. Vær med dig selv og mærk dig selv. Dette styrker din kropsbevidsthed og kontakt indadtil, hvilket gør at du i løbet af dagen bliver bedre til at mærke, når din krop fortæller dig, at der er brug for en pause.
  5. Fjern alle de ting der bimler på din mobil konstant; messenger, Facebook, mails etc. Du kan ændre det, så du skal ind på din browser og søge i stedet. Mere besværligt, men tro mig du vil blive forbavset over, hvor meget det hjælper din fred i hverdagen (først når du fjerne de stress-faktorer fra din hverdag opdager du, hvor meget det ubevidst påvirker dig)

Sponsorer: Holbæk Fjord Camping; Camping Sjælland, Vestsjælland. i-Strategi, WordPress hjemmesider Holbæk, Roskilde. Tjengo, Havemøbler.

 

Råd til dig; At koble fra og lade op i hverdagen