Tanker der ødelægger dig

Når tankerne bliver en stopklods for det gode liv

Tankerne flyver rundt i alle retninger, mens du sidder stille i bilen og skal fra A til B. Kender du det? Ofte når du slet ikke at gribe en brøkdel af de tanker, der styrer dit liv, din indstilling til dig selv – og ikke mindst dine følelser.

De er snedige, de tanke-bæster. De råber nok højt, men du er vant til det, og derfor når du slet ikke at registrere deres evindelige plade om nedvurderende tanker om dig selv – eller andre. Dette sker skiftevis…alt efter, hvad vores ego lige vælger at fokusere på. Men tro mig, når det er egoet, er der sjældent nogle positive intentioner i dens aktive ageren – råbende, ubemærket i dine tanker.

Du ville nødig have, at vi spillede alle dine tanker højt i en radio – eller lavede en realityfilm over dit indre tankesæt (bare for en dag). Ærligt, du ville blive sindsyg af at høre på så meget – og ryste uforstående på hovedet over alt det bull-shit, der kommer herfra. Ja, det kender jeg godt.

Det gør de fleste af os faktisk – hvis vi opdager, hvad der foregår, altså.

Hvordan kan tankerne så leve deres hemmelige liv, og påvirke dit liv så markant – uden du gør noget som helst for at stoppe det?

Det er lige præcis det.

Vi er så vant til tankerne, at vi knapt nok ænser det – men vores liv reagerer på det. Det er de fakta, du må leve med.

Bliv mere opmærksom på dine tanker

  • Hvilke tanker om dig, har du ofte? Skriv dem ned
  • Inden du sover – hvilke tanker har du så og hvad er det første du tænker, når du vågner
  • Er du til meditation – eller bare kald det at sidde stille uden forstyrrelser. Luk øjnene og se hvad der dukker op i sindet.

Sådan ændrer du dine negative tanker

En hel del sportsfolk arbejder med tankerne og bruger visualisering til at ændre på resultater – eller fremme de resultater, de ønsker.

Hvordan du ændrer dine tanker:

  • Hver dag i min. 21 dage tænker du hver aften på tre positive ting i dit liv.
  • Hver morgen i 21 dage, tænker du hver morgen på tre ting omkring dig selv, du godt kan lide eller finder positivt.
  • Visualiser det du ønsker omkring dig selv eller dit liv. Se det for dig, som om det sker lige nu og her – og vigtigt mærke den følelse du vil have i kroppen, når det sker. Mærk din krop og så meget du overhovedet kan med dine sanser.
  • Gentag dette ritual i 21 dage – og du vil have ændret din vanetænkning og dermed har din hjerne fået nye redskaber integreret.

Sponsorer: Kina-foredrag om Handel med Kina. Gardin-Nyt, Gardinforretning Holbæk – gardinbutik Holbæk og Plissegardiner

Tanker der ødelægger dig og dit liv – få nye vaner her!